Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
POLITIKA
Dr. Burić i ‘hodajući kolegij’ obišli javne zahode od kojih ‘radi’ samo jedan

Dr. Burić i ‘hodajući kolegij’ obišli javne zahode od kojih ‘radi’ samo jedan

zahod

Kako javljaju iz njegova ureda, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić je ‘održao 4. hodajući kolegij te obišao lokacije javnih zahoda, kako postojećih, tako i mogućih novih prostora, koje bi trebalo staviti u funkciju’. Dr. Burić sa svojim mobilnim kolegijem je pritom zaključio kako ‘danas u Šibeniku tijekom cijele godine radi samo jedan javni zahod, i to onaj pored zgrade kazališta koji je u neprimjerenom stanju’.

– Šibenik bi trebao imati u funkciji barem tri javna zahoda, posebice u turističkoj sezoni kada imamo veliki priljev posjetitelja. Treba također napomenuti kako će dogodine biti u funkciji i novouređeni gat Vrulje, koji će služiti i za prihvat gostiju s cruisera, pa treba razmišljati o stavljanju u funkciju lokacije u Splitskoj ulici. Ne možemo zahod na Autobusnom kolodvoru smatrati rješenjem – kazao je šibenski gradonačelnik.

Kolegij je danas hodao od Splitske ulice, od spremišta Gradske čistoće koji je nekada bio u funkciji javnog zahoda, pa do topova na rivi, gdje se nalazi depo Muzeja grada Šibenika, a gdje bi zbog frekventnosti turističkih obilazaka tijekom ljeta  bila idealna lokacija za javni zahod’, kako je zaključeno.
Obilazeći javne WC-e gradska skupina je zaključila kako treba obnoviti i postojeći javni zahod kod kazališta, kao i onaj kod vijećnice.

– Ne treba ići u neke skupe obnove, ali definitivno treba primjereno urediti postojeće prostore, te će Gradska čistoća zatražiti troškovnike uređenja. Moram kazati kako, iako trošni, zahodi su čisti i uredni, no ne možemo ipak tolerirati da nam takvi javni prostori, za koje kao grad moramo skrbiti, izgledaju ovako trošno – drži dr. Burić.

S tzv. hodajućeg kolegija proizašao je i zaključak kako će Turistička zajednica Grada Šibenika izmijeniti signalizaciju za javne zahode ‘kako bi bila vidljivo i propisno obilježena’.
No eto i nešto manje dobre vijesti: direktorica Gradske čistoće d.o.o. Sanja Čatlak kazala je ‘kako se trenutno usluge u javnim zahodima ne naplaćuju, no nakon primjerenog saniranja i uređenja će se uvesti naplata’.


VEZANE VIJESTI