Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
KULTURA
Četiri “Glorijine” nominacije, četiri velika uspjeha!

Četiri “Glorijine” nominacije, četiri velika uspjeha!

U nedjelju, 24.studenog u zagrebačkom HNK održat će se godišnja svečanost dodjele prestižne Nagrada hrvatskog glumišta od koje velika očekivanja ima i Šibenik, posebice ovdašnja kazališna kuća i četvoro nominiranih.

Glorija - zajednička fotografija

Vijest da je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika nominiralo čak troje glumaca i redatelja predstave Glorija, sama po sebi predstavljala veliki uspjeh, a ako se koja od nominacija u nedjelju pretvori u nagradu, bit će to „uspjeh nad uspjesima“, a ako nagrade izostanu, velika je čast biti nominiran i svrstan uz bok najboljima u branši.

Nema sumnje da je Marinkovićeva Glorija u režiji Zorana Mužića koja je premijerno izvedena na šibenskim kazališnim daskama, polučila veliki uspjeh i to na svim pozornicama gdje se dosad izvodila. Čak četiri nominacije predstavi su novi „vjetar u leđa“ koji bi joj trebao osigurati još svjetliju budućnost, a njezinim akterima nove projekte.

Redatelj „Glorije“ Zoran Mužić može zadovoljno trljati ruke jer osim što je i sam nominiran u kategoriji za najbolje redateljsko dramsko ostvarenje, za prestižne nagrade nominirano je i troje glumaca iz predstave. Siniša Popović nominiran je za ulogu don Zane u kategoriji za najbolju mušku ulogu, a mlade snage iz Šibenika Franka Klarić i Jakov Blić u kategoriji izuzetnih ostvarenja mladih umjetnika do 28.godina. S obzirom da su glumci bili njegov izbor danas može s ponosom gledati na  njihov uspjeh, ali i na uspjeh predstave u cjelini. Upravo na tu činjenicu, točnije na uspjeh kojeg je postigla predstava upućuje i sam Mužić svjestan od kolikog je to značaja za Šibenik i njegovu kazališnu kuću, ali i šire, za hrvatsku kulturu uopće.


VEZANE VIJESTI