Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
KOMENTARI / POLITIKA
Jadranka Kosor

U ime Stožera:
Kriva je!

Jadranka Kosor

„Stožer za obranu hrvatskog Vukovara“ inicirao je da se Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke Vukovara. Traže to od tamošnjeg Gradskog vijeća. Već viđeno. Manipulativno i primitivno. Tko nije s nama, taj je državni neprijatelj. Ovakvim potezom tzv. stožer otvoreno priznaje da je tek instrument, oruđe HDZ-a u obračunu s bivšom predsjednicom te, trenutno inkriminirane stranke.

Kosor smeta onima u HDZ-u što se najteže nose s vlastitim grijesima, pa ih neutraliziraju lovom na „vješticu“. Za novu „zajedničarsku“ nomenklaturu Jadranka Kosor je neželjeni svjedok vremena, suočenje s lošijom prošlošću koju su i sami (su) kreirali. Taj neugodni kamenčić u cipeli valja izbaciti van za sva vremena, da ne žulja, da ne boli… Stožeru „za obranu vlastite slike Hrvatske“ doista ništa ne znači što se Kosor, zalaganjem za prava manjina ni na koji način nije pokazala nedostojnom počasne titule koju joj kotrljanjem gomile otimaju, a još manje ih brine što im povod i obrazloženje nisu ni na tragu zakonom predviđenih razloga za oduzimanje statusa počasnika.
  Ovo je pokušaj moje potpune eliminacije iz političkog života, a kad znate tko je koga podržavao u izborima, tko danas može u Gradskom vijeću Vukovara odlučiti, onda je sve potpuno jasno. Ja sam, naime- gutajući suze govorila je Kosor- jedini živi svjedok koji se usudi javno reći, jer se toga ne sramim, da, HDZ je glasao za Ustavni zakon o pravima manjina 2002. g., HDZ je 2009. g. bio u toj većini koja je promijenila Statut u Gradu Vukovaru, da, i svi ti ljudi u tadašnjoj vladi koji se danas odriču tih odluka iz 2009. i 2010. i koji danas žele doći na vlast u Hrvatskoj, sudjelovali su u svim tim odlukama- precizno je detektirala motive svojih „egzekutora“ bivša šefica HDZ-a i Vlade, koja je, nota bene, s radošću i velikim očekivanjima ne tako davno primila u stranku svoga nasljednika na „tronu“ HDZ-a, Tomislava Karamarka. Njemu danas dežurni „stožerni domoljubi“ prinose žrtvu razvlaštene i raščašćene Kosorove, kao dokaz apsolutne lojalnosti i spremnosti da se vođi služi bez ostatka. Ta družba letećih odreda za sijanje nereda, a sve u ime i za račun odavno profaniranog hrvatstva i patriotizma, nema na umu ni hrvatsko ni vukovarsko dobro. Njih ne smeta ćirilica, njih i njihove instruktore, smeta što nisu na vlasti, pa je pokušavaju na sve načine, uključujući i provociranje nereda, ponovo osvojiti. Još da oduzmu sve titule počasnog građanina Anti Gotovini koji se odbio staviti na čelo njihove „stožerne bojne“, pa bismo skoro i povjerovali da u toj njihovoj „odmazdi“ ima nekog principa. Ali, čak i kad je Thompson, u prigodi Dana domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza 2013. iz Čavoglava poručivao, bezumno i ostrašćeno, kako svi oni što slave u Kninu ne vole Hrvatsku, makar je među njima bio i Gotovina, taj je vehementni Perkovićev bojni poklič prekrila  šutnja…Da, Jadranku Kosor puno je lakše „obeščastiti“ nego slavnog generala koji od politike s pravom bježi kao da je kužna, a Jadranka se iz nje ne da makar joj iz dana u dan, nikad nepravednije i bešćutnije, zadaje sve veće duševne boli.  Ima u toj politici nešto, moćnije i opipljivije od strasti i slasti proizašle iz vlasti …

VEZANE VIJESTI