Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
IZDVOJENO
Tommy pokušao prisvojiti javno parkiralište: ‘Table s naplatom postavljene omaškom tehničke službe’

Tommy pokušao prisvojiti javno parkiralište:
‘Table s naplatom postavljene omaškom tehničke službe’

Radnici Tommya postavljali su table u četvrtak

Stanare Vidika u četvrtak i petak uznemirio je prizor na parkiralištu ispred supermarketa Tommy. Radnici koje je angažirao trgovački lanac krenuli su na javnoj površini na potezu od kafića Majstor i Margarita, pa sve do malonogometnog i dječjeg igrališta označavati parkirna mjesta. Postavili su i šest tabli kojima Tommy obavještava vozače da se parkiranje ubuduće naplaćuje pet kuna po satu. Osim kupaca Tommya ovdje su do sada automobile ostavljali i stanari zgrada iz Ulice 8. udarne dalmatinske brigade, koji su se odmah zabrinuli gdje će ih ubuduće parkirati. Krenule su priče na račun Gradskog parkinga, o tome kako tvrtka čitav grad kani pretvoriti u parking s naplatom, a posebna je zamjerka bila na cijenu, koja bi na periferiji trebala biti niža od one u središtu grada, gdje sat također košta pet kuna.

Parking Vidici (13)

Od radnika koji su postavljali table saznali smo da ih je angažirao Tommy, a ne Grdaski parking. Međutim, iz uprave te tvrtke nisu nam odgovorili na novinarski upit. S druge strane, odgovor od Gradskog parkinga d.o.o. nismo dugo čekali, iako su odgovorni u toj gradskoj tvrtci bili iznenađeni radovima na parkiralištu jednako kao i stanari Vidika.

– Imamo valjani i Ugovor o korištenju i naplati parkiranja s firmom Tommy d.o.o. do kraja tekuće godine. Oni koriste parkiralište pod našom ingerencijom, a iz razgovora s  predsjednikom Uprave doznala sam da su sporne table s  naplatom postavljene omaškom djelatnika iz njihove tehničke službe te će iste biti žurno otklonjene.

Dakle, građani mogu biti mirni, jedini koji može uvesti naplatu korištenja parkirališta u Ulici  Stjepana Radića (oko Robne kuće Tommy) je Trgovačko društvo Gradski parking d.o.o. Šibenik. U tom slučaju dužni smo postupati sukladno Odluci o korištenju gradskih parkirališta koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Šibenika. U točki 6. Odluke to je parkiralište razvrstano u drugu parkirališnu zonu, te je u čl. 19 navedeno je  da  cijena satne parkirališne karte iznosi tri kune, a dnevne 67,00 kuna. Sukladno čl. 20. ove Odluke stanari i pravne osobe iz te ulice imaju mogućnost korištenja povlaštene parkirališne karte uz mjesečnu naknadu – odgovor je direktorice Gradskog parkinga Lovorke Bujas.

Tommy Gradskom parkingu plaća najam 18 parkirnih mjesta na gornjoj etaži parkirališta i 54 na donjoj etaži, ali tvrtka nema pravo niti je registrirana za naplatu parkinga. Građani, stoga, mogu biti mirni. S druge strane, trgovački centar plaća parking za svoje kupce, a ispred dućana parkiraju i oni koji ne kupuju. Na plaćenom parkiralištu Tommya je moguće vidjeti i neregistrirane karampane, kamione i automobile koje su vlasnici tu izložili na prodaju, ali taj će problem trgovački centar morati riješiti na drugi način, a ne naplatom.

Istaknuta cijena od pet kuna potakla je vozače da premjeste automobile


VEZANE VIJESTI