Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Izbori za šefa šibenskog SDP-a: Vujin i Vidović u drugi krug

Izbori za šefa šibenskog SDP-a:
Vujin i Vidović u drugi krug

Željko Vujin i Franko Vidović morat će u drugi krug izbora za mjesto predsjednika šibenske Gradske organizacije SDP-a. U prvom, nedjeljnom krugu, natjecala su se tri kandidata za funkciju prvog socijaldemokrata u Šibeniku. Uz Vidovića i Vujina, do pobjede je pokušao doći i Ivan Rajić, umirovljeni časnik Hrvatske vojske koji se ponovo aktivirao u stranci 2009. godine nakon umirovljenja.

vujin_vidovic

Željka Vujina, pročelnika Porezne uprave u Šibeniku, od pobjede  su dijelila tek dva glasa. Osvojio je 49, 7 posto, odnosno za njega je glasovalo 166 članova, dok je aktulani šef šibenskog SDP-a, saborski zastupnik Franko Vidović osvojio 39 posto ili 129 glasova stranačkih prijatelja i kolega. Ivan Rajić je s osvojenih 11 posto mirno konstatirao kako je sve to dio demokracije, dok je Vidović čestitao Vujinu i tek konstatirao: Idemo u 2. krug.

– Kad si tako blizu pobjedi, kao što sam ja večeras bio, ne možeš biti oduševljen rezultatom, ali je činjenica da sam makar moralni pobjednik izbora – kazao je u trenutku proglašenja rezultata Željko Vujin.

U drugom krugu očekuje pobjedu koja mu je u prvoj rundi izmakla za samo dva glasa. “Zapravo sam pobijedio i u prvom krugu, samo smo bili trojica kandidata pa su se glasovi disperzirali”, rekao je Vujin.


VEZANE VIJESTI