Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
GOSPODARSTVO
Dogus grupa počela s čišćenjem terena u Mandalini

Dogus grupa počela s čišćenjem terena u Mandalini

Turska Dogus grupa započela je s pripremom terena na poluotoku Kuline u Mandalini na kojem će se do proljeća 2015.g. sagraditi luksuzni hotel sa 80 soba, suvremeni welnes centar, jaht klub i drugi sadržaji koji će tako šibenskom turizmu udahnuti novu svježinu i ujedno promijeniti imidž cijele Mandaline.

Direktor ove moćne turske korporacije za Hrvatsku Burak Baykan sastao se u četvrtak s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem, njegovim zamjenikom Danijelom Miletom i suradnicima. Baykan se i ovom prigodom zahvalio na brzom ishodovanju građevinske dozvole, te ujedno izrazio nadu u skorašnje dobijanje građevinske dozvole sa kojom će započeti realizacija ovog velikog projekta značajnog ne samo za turistički život grada već za ukupno gospodarstvo koje je željno novih investicija.

U gradnji novih turističkih sadržaja na poluotoku Mandalina sudjelovat će i šibenske građevinsko-operativne snage. To je, nesumljivo još jedan doprinos razvitku lokalne zajednice u kojoj je Dogus grupa prije dvije godine izgradila luksuznu marinu za mega jahte u što je investirano oko 20 milijuna eura.

S obzirom da je riječ o jednoj od najvećih kompanija u Turskoj, gradonačelnik Burić podastrio je direktoru Baykanu cijeli niz projekata u kojima bi mogla sudjelovati i ova moćna turska tvrtka. Riječ je o  projektima Vrnaže, tvrđave svetog Mihovila, TEF-a, Drage, Podsolarskog, prostora koji se otvara sa rušenjem Elektrolize…

Gradski čelnici tako su još jednom potvrdili da su otvoreni za nove investitore i investicije.


VEZANE VIJESTI