Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
Predsjedniku Mjesnog odbora Žirje Antonu Dobri MUP oduzeo prebivalište na otoku

Predsjedniku Mjesnog odbora Žirje Antonu Dobri MUP oduzeo prebivalište na otoku

Vladimir Buneta, Goran Grguričin, Anton Dobra i Dinko Jelovčić

Član Otočnog sabora RH, predsjednik Mjesnog odbora Žirje, predsjednik Vijeća razvoja šibenskih otoka i predsjednik Udruge Bodulska pripetavanja Anton Dobra dao je ostavku na sve svoje otočne funkcije!

Na ovaj potez ga je primorao MUP koji ga je izbrisao iz evidencije prebivališta na otoku Žirju, poništio mu osobnu iskaznicu i utvrdio mu novo prebivalište u Šibeniku. Naime, policija je temeljem anonimne prijave provjeravala prebiva li Dobra uistinu na Žirju, ali on u trenu njihova dolaska nije bio kod kuće. Utvrđeno je da je on privatni poduzetnik kojem je supruga zaposlena u Šibeniku, gdje i djeca pohađaju školu. Nadalje, policija utvrđuje da Dobra na otoku najviše boravi tijekom ljeta, a da tijekom zime dolazi nekoliko puta tjedno, ponekad i rjeđe. Slijedom toga, MUP ga je odjavio sa Žirja i prijavio ga na adresu njegovih roditelja na Baldekinu.

Sramotno je da se temeljem prijave osobe koju sam kao predsjednik Mjesnog odbora osujetio u ilegalnim aktivnostima oduzima zakonsko i ustavno pravo na slobodu kretanja i prebivanja – rekao je na konferenciju za novinare Anton Dobra.

Njega su na konferenciji podržali Goran Grguričin, kao predsjednik Otočnog sabora Šibensko-kninske županije, Dinko Jelovčić, predsjednik Mjesnog odbora Kaprije i Vladimir Buneta, predsjednik Mjesnog odbora Zlarina. Oni su ustvrdili da se doslovnim i selektivnim provođenjem propisa radi suprotno slovu i duhu Zakona o otocima i to u funkciji raseljavanja otoka.


VEZANE VIJESTI